Звіт KPMG «Global Female Leaders Outlook 2023»

2023-10-03

Доповідь базується на опитуванні жінок-лідерів бізнесу в Україні та світі.


Організація "Women on Boards Ukraine" разом з Оленою Макаренко, членкинею WoB Ukraine та партнеркою KPMG в Україні, раді представити результати звіту KPMG "Глобальні перспективи жінок-лідерів у 2023 році. Лідерство в часи полікриз". Звіт ґрунтується на опитуванні жінок-лідерів бізнесу в Україні та світі. В опитуванні взяли участь 839 жінок-керівників з 53 країн світу, в тому числі 30 жінок-лідерок на керівних посадах в Україні, які представляють різні сектори економіки.

Олена Маракеєнко ділиться своїми думками про результати дослідження та підтверджує стійкість та оптимізм, які демонструють українські жінки-лідерки:

"Коли ми запускали це опитування, ми не очікували, що жінки на керівних посадах сприйматимуть цю кризу зі стриманим оптимізмом і будуть впевнені у майбутньому зростанні своїх організацій. На думку учасників опитування, цифрова трансформація або її окремі елементи, впровадження ESG-стратегій та програм, орієнтованих на IDE (інклюзивність, різноманітність та рівність), можуть створити нові можливості для жінок у бізнесі".

Повний текст звіту доступний на сайті КПМГ в Україні: https://lnkd.in/dDtBZaq4.

Цей комплексний звіт містить інтерв'ю з жінками на керівних посадах у відомих українських компаніях, які розповідають про виклики, пріоритети та бізнес-перспективи в умовах нинішніх викликів, що стоять перед Україною.

Серед учасників - ENZYM GROUP, Dell в Україні, Uklon, Henkel в Україні, SAP в Україні, Biosphere, Como та Американська торговельна палата в Україні.

Деякі основні моменти звіту:

Занепокоєння з приводу ESG: 63% українських жінок-лідерок наголошують на необхідності більшої прозорості в питаннях ESG, що трохи нижче глобального показника в 67%.

Пріоритети ESG:В Україні, в умовах триваючого конфлікту, 53% жінок-лідерок надають пріоритет соціальним аспектам ESG, тоді як 30% зосереджені на корпоративному управлінні (G).Інклюзивність та гендерна рівність: 40% українських жінок-лідерок повідомляють про уповільнення прогресу у сфері різноманітності та інклюзивності за останні три роки.Оптимізм щодо гендерного балансу:

53% опитаних українських жінок-лідерок оптимістично налаштовані щодо досягнення гендерного балансу в управлінні протягом десятиліття.

Спадкоємність та гендер: 41% українських жінок-лідерок підтримують жінок-наступниць, тоді як лише 14% віддають перевагу чоловікам-наступникам.