Гендерна рівність була гарячою темою у Давосі

2024-01-30

Гендерна рівність була гарячою темою у Давосі


Ніна Домбровська, співзасновниця Women on Boards Ukraine, згадала про свій тиждень у Давосі, зазначивши, що хоча ШІ домінував у дискусіях, гендерна рівність була гарячою темою на різних локаціях.

Вона підкреслила, що інклюзивність є ключовим елементом для побудови довіри, що відповідає темі WEF 2024. Ніна підкреслила трансформаційний етап Давосу завдяки діяльним жінкам-лідерам, присутнім у Давосі.

Серед них впливова особа Шеллі Заліс із The Female Quotient організувала різноманітні сесії, на яких генеральні директори чоловіки і жінки підтримували жіноче лідерство своєю присутністю та змістовними розмовами протягом трьох днів поспіль. Діана Маркакі, в залі засідань разом з Олександром Флейшманом з IMD відкрили першу панель, наголошуючи на важливій ролі жінок у радах.

Доктор Аніно Емува з організації 100 Women Davos організувала вражаючі заходи, включно з помітною вечерею 100 жінок Давосу, сприяючи глибоким обговоренням гендерної рівності. Одним із важливих моментів було слухання Едвіни Данн OBE, лідерки-новаторки в галузі даних.

У WORLD WOMAN FOUNDATION Рупа Деш провела переконливі сесії, зокрема чудову дискусію з жінками зі сфери технологій та з іншими політичними діячами, сприяючи обговоренню гендерної рівності. Яскравою родзинкою стало інтерв’ю з колишнім президентом Польщі Олександром Квасьневським, який поділився думками про війну в Україні з головним редактором Forbes Women Polska Александрою Карасіньською.

Об’єднані зусилля Women Leaders, APCO Worldwide і Margery Kraus заслуговують на визнання одними і найдавніших жіночих форумів у Давосі. Цього року APCO відзначає своє 40-річчя, додаючи значення їхньому колективному впливу.

Під час заходів, присвячених інвестиціям, прозвучали рішучі заклики збільшити виділення капіталу жінкам та інвестувати в гендерні тематики.

Ніна підсумовує: «Дух жіночого лідерства та відкритості, засвідчений у Давосі, був справді надихаючим, підживлюючи мою рішучість повернути цю перспективу в Україну та сприяти відновленню довіри до моєї країни."