Робота над досягненням гендерної рівності в оборонному секторі України

2024-02-02

Гендерна рівність в оборонному секторі України


Ділимося новинами про важливу панельну дискусію, модератором якої виступила Лариса Латипова, учасниця Women on Boards Ukraine та експертка відповідального жіночого лідерства вже понад 15 років. Дискусія відбулася на нещодавньому форумі «Захист і повага: роль жінок у досягненні миру» 31 січня 2024 року.

Панель під назвою «Від політики до практики: внесення змін для жінок у безпеку та оборону» заглибилася в поточні зусилля щодо просування гендерної рівності та створення більше можливостей для жінок в Україні, особливо в оборонному секторі. Ця робота в стадії розвитку, пов’язана з такими проблемами, як обмежене фінансування державних гендерних програм і збереження старомодних поглядів і стереотипів в українському суспільстві.

Під час цієї захоплюючої дискусії ключовими учасниками були:

Наталія Галібаренко, Голова Місії України при НАТО (онлайн) Наталія Калмикова, заступниця Міністра оборони України Людмила Буймістер, народна депутатка, діюча військовослужбовиця Майор Лінда Йоханссон, командирка Північного центру гендерних питань у військових операціях (NCGM) Паула Івановська, Північний центр ґендерних питань у військових операціях (NCGM) Меттью Джонсон, радник зі стабілізації Посольства США в Києві

Вони розповіли про те, що було зроблено для просування гендерної рівності в їхніх організаціях і що планується на майбутнє. Питання були зосереджені навколо того, як міністерства та громадський сектор можуть працювати разом, щоб підтримувати права жінок у середовищах, де традиційно домінували чоловіки. Учасники панелі досліджували стратегії боротьби зі стереотипами та обговорювали, як Україна може швидко навчитися досвіду країн-членів НАТО для покращення гендерних питань в оборонному секторі.

Ці важливі дискусії заклали основу для різноманітної дискусії щодо просування гендерної рівності в оборонному секторі України. Ми раді, що Лариса Латипова, членкиня Women on Boards Ukraine, зіграла вирішальну роль у модеруванні та керуванні дискурсом. Панельні дискусії, подібні цій, узгоджуються з нашим зобов’язанням щодо співпраці та партнерства, сприяючи створенню більш інклюзивного майбутнього для всіх.