Захист правди у Давосі

2024-01-23

Захист правди у Давосі


4 феноменальні жінки говорили про захист правди у Давосі в розрізі теми щодо ризику номер один - дезінформації. Для будь-якого правління надзвичайно важливо приймати рішення на основі детально вивченої внутрішньої інформації та середовища, в якому ми працюємо.

Як зазначив модератор дискусії Марк Леонард, у звіті про глобальні ризики за 2024 рік дезінформація буде найзначнішим ризиком у найближчі роки, частково спричиненим невирішеними інформаційними війнами.

Емма Такер, головний редактор The Wall Street Journal, відзначила, що в епоху різноманітних джерел інформації та дезінформації, особливим викликом є збереження довіри, а також те, як зробити правду прибутковою.

Доповідачі погодилися, що дезінформація є прибутковою, оскільки характеристики брехні - дешево та швидко, тоді як характеристики правди - дорого та повільно.

Віце-президент Європейської комісії з питань цінностей і прозорості Віра Йоурова підкреслила, що одним із ключових завдань ЄК є зменшення сприйнятливості людей до віри в неправду та озброєння їх фактами.

Ключові моменти обговорення: Довіра є найціннішим активом у будь-якій сфері. Чесність має бути пріоритетною, особливо чесне визнання помилок. Істина має ґрунтуватися на фактах і підтверджуватися реальністю. Нинішня епоха може стати епохою штучної правди, тоді як загроза ШІ полягає у відсутності свободи слова.

Нарешті, Жанна Бурго, президент і головний виконавчий директор Internews, додала важливий момент, який може стати предметом окремої дискусії: гендерна дезінформація особливо підриває, коли йдеться про експертність. Існує особлива небезпека, яку слід враховувати організаціям у всьому світі, оскільки будь-які публічні жінки особливо вразливі.

Для детального ознайомлення з дискусією перейдіть за посиланням: посилання