Нещодавнє ухвалення Закону № 5593-д

2024-02-23

Нещодавнє ухвалення Закону № 5593-д


Нещодавнє ухвалення Закону № 5593-д в українському парламенті означає значний прогрес у стандартах корпоративного управління в Україні, узгодження їх із найкращими міжнародними практиками та виконання ключових рекомендацій таких органів, як МВФ. Ми повністю підтримуємо цей розвиток, визнаючи його важливість для просування країни до вступу в ЄС та отримання фінансування від МВФ.

Відповідно до цього закону державні підприємства трансформуються в бік більшої прозорості. Наглядові ради, які переважно складаються з незалежних членів, обраних через прозорі процеси, отримають розширені повноваження для ефективної боротьби з корупцією. Ці заходи спрямовані на забезпечення прозорості діяльності державних підприємств на користь суспільства, інвесторів та міжнародних партнерів.

Основні аспекти закону включають:

  • Надання спостережним радам повноважень приймати важливі оперативні рішення та призначення на державних підприємствах.
  • Запровадження сучасних систем внутрішнього контролю, що охоплює комплаєнс, управління ризиками та внутрішній аудит.
  • Встановлення чітких підстав для звільнення членів правління.

Немає кращого часу для реформ, ніж зараз, підтримка українським парламентом цього закону демонструє відданість просуванню належного урядування. Рухаючись вперед, вкрай важливо зберегти цей імпульс і продовжувати сприяти позитивним реформам.

Більше інформації: https://lnkd.in/ejGPc84p